Tekom vaše kampanje boste dobili dostop do ažurne in obsežne statistike vaših oglaševalskih rezultatov, s pomembnimi informacijami o številu iskanj po različnih besedah, klikih na oglase, CTR, številu konverzij in ostalimi podatki.


Statistika Google AdWords kampanje

Kako spremljam statistiko moje kampanje na Googlu?


Po pričetku vaše oglasne kampanje boste prejeli uporabniško ime in geslo za dostop do dnevne statistike vaše kampanje preko naših servisnih strani.

Ko boste odprli vašo uporabniško stran, boste takoj opazili možnost dostopa do vaše spletne strani, spletne trgovine, orodja za pošiljanje e-novic in statistike vaše oglasne kampanje na Googlu.


V desnem stolpcu lahko uporabite bližnjice do ostalih orodij, ki jih še lahko koristite v sklopu vašega uporabniškega računa.

External link opens in new tab or window


Če boste želili pregledati statistike vaše oglasne kampanje samo kliknite na polje „Google oglaševanje“.  


Odpre se stran, kjer lahko poleg poglobljene statistike iz vašega Google AdWords računa, ki si jo lahko ogledate v „živo“, preverite tudi stanje vašega proračuna namenjenega pridobivanju kupcev preko iskalnika Google.


External link opens in new tab or window


Če kliknete gumb ODPRI PODROBNOSTI se vam prikažejo vse statistike oglasne kampanje in oglasnih skupin.External link opens in new tab or windowV primeru, da vaša kampanja vsebuje več oglasnih skupin imate v levem stolpcu „Izbira kampanje“ možnost, da pregledate statistiko tudi na nivoju posamezne oglasne skupine. Določite lahko tudi časovno obdobje in primerjate statistiko glede na posamezna obdobja v času oglaševanja.


Za vsako oglasno skupino posebej lahko spremljate ločeno statistiko, kjer vidite graf, število klikov, število prikazov, stopnjo CTR-ja (razmerje med kliki in prikazi) in pozicijo oglasa pri določeni ključni besedi. Spodaj pa imate seznam vseh aktivnih in pavziranih ključnih besed ter oglasov.


External link opens in new tab or windowZa dodatno interpretacijo statistike, nam vedno lahko pišete na naš e-mail naslov External link opens in new tab or windowmarketing@spletnik.si.


V primeru dodatnih vprašanj smo vedno dosegljivi na brezplačni telefonski številki

080 33 39

, preko External link opens in new tab or windowkontaktnega obrazca oz. na e-naslovu External link opens in new tab or windowinfo@spletnik.si


Želimo vam veliko uspeha v vašem poslu!